Vecka 20
Hej igen! 
 
Det är bara tisdag än så länge, men tänkte passa på att skriva lite vad som hänt/kommer att hända denna vecka. 
 
Igår passade vi på att slå oss ned och gå igenom litteraturen vi sedan tidigare har angående användartester. Utifrån litteraturen kunde vi sedan se vad som var relevant för våran hemsida att testa. Vi kom fram till att framförallt ville vi veta ifall hemsidan var enkel nog för användarna att förstå, dels i design och dels i hur man gjorde för att spela. 
Sedan kände vi att det var relevant att veta ifall de hade tillräckligt lång tid på sig att svara på frågorna, att de kände att de hade tid att läsa frågan samt det olika alternativen och framförallt svara på frågan. Sedan att det inte tyckte det tog för lång tid att få fram en ny fråga eller inte heller för kort tid, utan att du som användare kände dig nöjd med tiden att se ifall du hade rätt eller fel samt få fram en ny fråga att svara på. 
Sen var det självklart viktigt för oss att veta ifall de fick fram nå felmeddelanden, så vi vet ifall programmet krashar av någon anledning, samt när eller vad de gjorde när det krashade. 
Vi passade även på att göra en liten intressekoll för spelet, ifall de skulle vara intresserade av att spela spelet ifall det skulle finnas tillgängligt. Eller ifall de hade några övriga kommentarer om spelet. 
 
Utövere frågorna så hade vi under testets gång även uppsikt över användaren och disskuterade spelet med dem. Och kunde då också få lite mer information om vad de egentligen tyckte om spelet. 
 
Även om det inte var många som deltog så kändes det som att vi fick fram bra information om både efterfrågan samt kvaliten på spelet.
 
// Amanda och Sandra