Vecka 20
Hej igen! 
 
Det är bara tisdag än så länge, men tänkte passa på att skriva lite vad som hänt/kommer att hända denna vecka. 
 
Igår passade vi på att slå oss ned och gå igenom litteraturen vi sedan tidigare har angående användartester. Utifrån litteraturen kunde vi sedan se vad som var relevant för våran hemsida att testa. Vi kom fram till att framförallt ville vi veta ifall hemsidan var enkel nog för användarna att förstå, dels i design och dels i hur man gjorde för att spela. 
Sedan kände vi att det var relevant att veta ifall de hade tillräckligt lång tid på sig att svara på frågorna, att de kände att de hade tid att läsa frågan samt det olika alternativen och framförallt svara på frågan. Sedan att det inte tyckte det tog för lång tid att få fram en ny fråga eller inte heller för kort tid, utan att du som användare kände dig nöjd med tiden att se ifall du hade rätt eller fel samt få fram en ny fråga att svara på. 
Sen var det självklart viktigt för oss att veta ifall de fick fram nå felmeddelanden, så vi vet ifall programmet krashar av någon anledning, samt när eller vad de gjorde när det krashade. 
Vi passade även på att göra en liten intressekoll för spelet, ifall de skulle vara intresserade av att spela spelet ifall det skulle finnas tillgängligt. Eller ifall de hade några övriga kommentarer om spelet. 
 
Utövere frågorna så hade vi under testets gång även uppsikt över användaren och disskuterade spelet med dem. Och kunde då också få lite mer information om vad de egentligen tyckte om spelet. 
 
Även om det inte var många som deltog så kändes det som att vi fick fram bra information om både efterfrågan samt kvaliten på spelet.
 
// Amanda och Sandra 
Vecka 19
Denna vecka har varit en jävligt bra vecka. Vi började under måndagen att skapa en sqlserver databas för att sedan koppla den till visual studio. Men eftersom vi aldrig gjort det tidigare och inte fick det att funka som planerat tog vi ett snabbt beslut att köra med en code first databas, för att sedan enkelt bara kunna seeda den med en del frågor. 
Under tisdagen har vi sedan byggt code first databasen samt repository för att kommunicera med databasen. 
Onsdagen spenderades med att koppla ihop de olika projekten,så att det projekt vi bygger själva applikationen i kan kommunicera med projektet vi har datsbasen i, även om de båda ligger under ett o samma projekt. 
 
Torsdagen jobbade vi med att få till vyn för att kunna visa upp en fråga. Samt kunna visa upp svaren i form av knappar. 
 
Fredagen har vi snyggat till css filen för att allt ska se någorlunda bra okej ut. Vi har även fixat klickfunktionen, javascriptet för att kunna svara på en fråga samt få respons i from av grön eller röd färg. Samt att sidan efter klickat svar laddas om med ny fråga. 
 
// Amanda och Sandra! 
vecka 18
Den här veckan har vi gjort ett sista försök på android studio. Detta innebar att vi försökte koppla databasen, men det hela resulterade i att vi fick felkoder om att applikationen krashar, med output text att den inte kan läsa db filen. Efter en hel del problem kom vi till slut överens om att byta till en webbapplikation för att kunna visa upp vad det var vi tänkte oss från början. Dessutom ifall tid finns även använda denna för användartester under vecka 20.

// Amanda och Sandra