Förlåt för dålig uppdatering!
Hej ber om ursäkt för dålig uppdatering förra veckan. Men jag låg hemma med influensan och har i princip inte tagit mig ur sängen. Samtidigt satt Sandra hemma med sjuka barn. Detta var något vi inte hade tag med i våran riskanalys, då ingen av oss egentligen tänkte på att man kunde bli så pass "sjuk" att man inte klarade av att jobba med projektet. 
 
Men Sandra har under veckan lyckats få ihop en enklare kravspecifikation, samt suttit och gjort en omvärldsanalys där hon provat på olika frågespel för android, samt vissa spel för andra plattformer som liknar det vi vill göra. 
Utifrån dem har hon skrivit lite plus och minus tankar kring hur de fungerar, detta är tänkt att underlätta i vårt arbete med applikationen. I princip lära av andras misstag! Utifrån det har "vi" även konstaterat att det i nuläget inte finns något spel som motsvarar det vi vill bygga. 
 
Men denna vecka har vi tänkt försöka få ihop projektplanen så att den är uppdatterad och klar inför första delleveransen. Utöver det hade vi tänkt börja med själva byggandet av applikationen. Och om vi har tur, kanske vi har någon funktion vi kan visa upp på torsdag när vi har möte med våran handledare. =) 
 
Hoppas ni mår bättre än vad vi gör just nu! 
Vecka 11
Hej igen! 
 
Här är slutresultatet efter förra veckans arbete. Installationen resulterade i en massa problem, bla annat tog de olika anroid sdks som kommer behövas för att utvecka för en specifik version av android, dem tog lite större plats än vad vi hade räknat med. Så vi fick sitta och resna och installera i princip hela veckan. Resultatet av det blev att vi endast kommer utveckla för en version av android, utan stöd för äldre versioner. Så vi fick i alla fall ut något av veckan även om det mest var pest och pina med alla olika installationer som inte funkade som de skulle. 
 
Denna veckan har vi gjort i ordning sprinten för vecka 11 och insett att vi inte kommer hinna lägga all den tid vi skulle vilja på projektet. Detta eftersom vi har fått rest på ett tidigare projekt som vi behöver ordna upp. Så det har resulterat lite i att vi suttit på olika håll och jobbat. Då den ena av oss denna vecka har suttit och provat på lite olika mobilspel som motsvarar ungefär det vi har tänkt bygga. Samtidigt har den andra suttit och jobbat på eget håll med resten vi fått på ett annat projekt. Detta eftersom vi nästa vecka måste skicka in den, men samtidigt inte vill känna att vi hamnar för långt efter planen i detta projekt. 
Men inför denna vecka ser sprinten ut såhär: 
Som ni ser blir det inte mycket programmering gjort denna vecka. Detta eftersom vi sitter på oliak håll och vi jobbar enligt parprogramering. Då lämnar vi programmeringen tills vi har tid att göra det tillsammans. Istället blir det analyser och dokument som kommer skrivas i veckan för att underlätta och förbereda oss inför programmeringen. 
 
Det var väll ungefär vad som kommer ske denna vecka. Tyvärr skriver jag ju det lite sent. Hade tänkt lägga upp det här i måndags men ni får en uppdatering imorgon på hur resultatet av veckan blivit. 
 
Hoppas det går bra för er andra där ute! :) 
 
Det går framåt
Hej igen!
Sakta men säkert jobbar vi oss framåt med projektet. Känns ungefär som att vi tar ett steg fram, sen tio tillbaks.
Men i nuläget fungerar i alla fall Xamarin vilket underlättar det hela. Så vi kan nu börja skriva våran kod. Dock har vi lite problem vad gäller Azure. Eftersom vi ska hålla vår databas där och genom Azure kunna lansera våran applikation så vore det önskvärt ifall vi fick det och fungera. Så just nu ser det ut som på bilden nedan. Installationer och försöka hitta omvägar för att få allt att fungera ihop. Hoppas väll att under denna vecka kunna börja bygga applikationen, annars set det lite tungt ut för våran del...