Lite sent men bättre än aldrig!
Hej igen! Glömde helt enkelt bort att skriva här förra veckan. Men det var nog inte speciellt mycket ni gick miste om. Vi har helt enkelt suttit och tittar på lite tutorials. Kan lägga upp en länk här nere ifall ni skulle vara intresserade att titta lite mer på det. 
 
Idag har vi dock påbörjat vårat material till lektionen vi skall hålla på fredag. Känns lite svårt o veta vad som känns relevant att ta med och vad som skulle vara intressant att prata om. Men vi har kommit fram till att det blir Xamarin vi kommer visa lite kort hur det fungerar. Förmodligen kommer vi spela in en video när vi bygger en väldigt simpel app med någon knapp som ändrar något. Det är väll ungefär vad vi har gjort än så länge. Vi har dock också tittat lite på hur en lansering utav det hela skulle kunna gå till. Annars känns det som att inte så mycket annat har hunnits med, Xamarin var inte komplicerat men det var mer att lära än vad vi trodde. 
 
Här kan ni se lite hur det fungerar: youtubevideo
Alla älskar måndagar!
 
Vem kan inte älska måndagar när det ser ut såhär? 
Lite lagom ostädat, kaffe, godis o en hel del studerande kring Xamarin. Det är väll ungefär vad som erbjuds denna måndag. 
Nej men skämt åsido, idag påbörjar vi vår utbildningsfas. Vilket innebär att vi idag kommer lägga fokus på att lära oss Xamarins grunder. Håller just nu på och laddar ned programmet så vi kan sitta och klicka runt lite o leta reda på lite tutorials på hur det här faktiskt fungerar. Detta måste vi göra för att vi ska kunna förstå miljön vi ska bygga vår applikation i. Det är väll ungefär såhär våra dagar kommer se ut de kommande två veckorna.
Xoxo TheGreatTest!! 
Välkommen!
Hej och kul att just du kikade in här! 
Vi är två grymma tjejer från Örebro Universitet som egentligen inte hade en aning om vad vi ville göra under denna termin. Tanken var att vi skulle spendera den på något företag här i Örebro, men när terminen startade stod vi helt enkelt här utan en plan. 
Det hela resulterade i en hel del spånande på vad vi skulle vilja göra. När vi nu hade chansen att välja "nästan" helt fritt vad vi ville spendera terminen med o göra så kom vi fram till att det skulle vara otroligt kul att få bygga ett spel. Men samtidigt ville vi även få en chans att träna lite på de delar vi känner att vi gillar mest i utvecklingsarbetet. Det vi två framförallt älskar är att arbeta med användare, att få lyssna på en användare o analysera dem utifrån hur de använder ett system och hur man kan jobba vidare med detta. Därför har vi valt att göra detta projekt. 
Samt alla de aspekter att vi kommer lära oss otroligt mycket nyttiga saker som att bygga appar, koppla system till facebook och en hel del annat. Hoppas ni kommer gilla att få följa med bakom kulisserna i ett agilt arbetssätt med ett helt eget projekt och två sjukt coola brudar i ett systemutvecklingsprojekt! 
 Vi ses senare! 
ps. Det kommer absolut komma upp en del roligare och mer intressanta inlägg fram över, så glöm inte bort oss!