Vecka 17
Ny vecka, eller ja snart slut även på denna vecka.
 
Denna vecka har vi fokuserat på att ge Android Studio ett försök så en del tid har spenderats på att installera och vi ska ännu kolla upp om det går att koppa detta till Git för att enklare sköta versionshanteringen, känns dock inte som att det borde vara ett problem.
Med Android Studio har vi åter fått chansen att använda den databas vi byggde från början och den typen av databas vi vill kunna använda för både enkelhetens skull och även för att få en app som är lättare att i framtiden uppdatera och underhålla. Vi håller på med att koppla samman databasen med det projekt vi skapat och att därifrån skriva koden för att visa upp en fråga, nu ska vi bara få det att fungera också, för hittills har vi bara fått ett
 
"TheGreatTest har stoppats"
eller
"TheGreatTest kraschar gång på gång"
 
Men vad gör väl det, då vet vi vad vi har att arbeta vidare med.
Vi kommer troligen fortsätta med Android Studio då det under denna vecka kännts lite lättare att arbeta med än vad Visual Studio oftast är och dessutom så är det betydligt smidigare då det inte kräver lika mycket utrymme på hårddisken vilket gör att vi har enklare att hantera det än vi haft med Visual Studio och alla de tillägg som behövts och som tagit väldigt mycket diskutrymme som vi inte riktigt haft plats för.
 
Efter två totala ominstallationer av båda våra datorer (pga allt strul och kraschande program) så känns det som att det är dags att testa något nytt, och vi är hoppfullt positiva till att det ska gå vägen denna gång.
 
Så veckans plan är helt enkelt att få ordning på allt runt omkring Android Studio och även förhoppningsvis kunna visa upp vår första fråga.
Vecka 16
Förra veckan gick det en del tid till att göra opponering på en annan grupps delleverans och å fortsatte sökandet med att hitta en lösning på vårat databasproblem.

Vi fick lite idéer och saker att testa från de andra grupperna samt att vi fick lite insikt om att vi gärna fastnar i problem och försöker lösa detta själva istället för att tidigt be om hjälp eller åtminstone ta in lite nya ögon eller en annan synvinkel på problemet.

Veckan slutade med att vi började fundera på att faktiskt byta Visual Studio och Xamarin mot Android Studio.
Mer om detta under nästa blogginlägg som gäller denna vecka 17.
Vecka 15
Denna vecka har vi en planering som mest fokuserar på delleveransen som ska lämnas in på onsdag, men sedan är även tanken att vi ska få klart någon form av lösning för frågedatabasen till projektet som varit ett stort problem senaste tiden.
Vi har en färdig databas men tyvärr så har inget av våra försök att få den kopplad till projektet fungerat så det har tagit väldigt mycket onödig tid och energi, vi har testat oändligt(känns det som) antal varianter enligt olika tutorials men verkligen inget har fungerat...

Nu har vi lite nya idéer men dessa får vänta tills vi har allt klart med delleveransen så vi inte missar deadline för det.

Och skulle nu den lösningen vi funderar på fungera gällande databasen så kanske vi får lägga till lite i veckans planering fram mot slutet på veckan, vi kan ju alltid hoppas.
 
Sedan har vi kommit fram till att lägga med dessa blogguppdateringar i vår planering för annars så har vi en tendens att glömma dessa, som ni kanske märkt. Tanken från början var att dessa skulle göras i samband med de möten vi har i början och slutet på våra veckor, men tyvärr så har vi möten men kommer aldrig ihåg bloggen så nu får den stå med på planeringen så vi inte glömmer.