Vecka 17
Ny vecka, eller ja snart slut även på denna vecka.
 
Denna vecka har vi fokuserat på att ge Android Studio ett försök så en del tid har spenderats på att installera och vi ska ännu kolla upp om det går att koppa detta till Git för att enklare sköta versionshanteringen, känns dock inte som att det borde vara ett problem.
Med Android Studio har vi åter fått chansen att använda den databas vi byggde från början och den typen av databas vi vill kunna använda för både enkelhetens skull och även för att få en app som är lättare att i framtiden uppdatera och underhålla. Vi håller på med att koppla samman databasen med det projekt vi skapat och att därifrån skriva koden för att visa upp en fråga, nu ska vi bara få det att fungera också, för hittills har vi bara fått ett
 
"TheGreatTest har stoppats"
eller
"TheGreatTest kraschar gång på gång"
 
Men vad gör väl det, då vet vi vad vi har att arbeta vidare med.
Vi kommer troligen fortsätta med Android Studio då det under denna vecka kännts lite lättare att arbeta med än vad Visual Studio oftast är och dessutom så är det betydligt smidigare då det inte kräver lika mycket utrymme på hårddisken vilket gör att vi har enklare att hantera det än vi haft med Visual Studio och alla de tillägg som behövts och som tagit väldigt mycket diskutrymme som vi inte riktigt haft plats för.
 
Efter två totala ominstallationer av båda våra datorer (pga allt strul och kraschande program) så känns det som att det är dags att testa något nytt, och vi är hoppfullt positiva till att det ska gå vägen denna gång.
 
Så veckans plan är helt enkelt att få ordning på allt runt omkring Android Studio och även förhoppningsvis kunna visa upp vår första fråga.